keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Takkaruusuja

Joululomalla jaksaa puuhastella, kun työnteko ei haittaa harrastuksia =D

Intouduin näpertelemään takkaruusuja, noita mainioita takansytykkeitä. Idea ei ole omani eikä uusi, mutta ajankohtainen "kestosuosikki" kuitenkin.

Tarvikkeet: kananmunakennoja, kynttilänjämiä ja hippusen sorminäppäryyttä.


Munakennon kuppiosat revitään toisistaan irti ja kansiosasta tehdään suikaleita.



Suikaleet rullataan munakupin keskelle. Kuppi täytetään suikaleista revityillä paloilla tiiviiksi. Ja jokaisesta ruususta tulee uniikki, minä en ainakaan onnistu tekemään kahta samanlaista!


Kynttilänpätkät (tai voit toki käyttää myös valmista steariini-parafiiniseosta) sulatetaan vesihauteessa. Itse olen uhrannut tähän hommaan yhden vanhan kattilan ja sen päälle sopivan teräskulhon. Kynttilämassaa voi myös värjätä kynttiläväreillä. Mielestäni takkaruusut ovat ihan kauniita ilman värejäkin. Ja kynttilämassani on joka tapauksessa joka kerta erisävyistä, riippuen noiden kynttilänpätkien väreistä.


Sitten vaan dippaillaan ruusuja kynttilämassaan. Massa on kuumaa, joten pihtien tms. apuväneiden käyttö on suositeltavaa. Ruusujen annetaan kuivua esim. leivinpaperin päällä.


Takkaruusut ovat myös mukavia lahjoja, joilla tumpelompikin takanomistaja saa puunsa syttymään ;) Yksi ruusu/pesällinen riittää, sillä ruusu palaa yllättävän pitkään!

Nyt vaan nauttimaan takkatulen loimusta!

-Sirpa


3 kommenttia:

  1. Näitä täytyy kyllä joskus kokeilla! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Nää kävisi varmaan saaressa myös grillien sytykkeksi =)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!