maanantai 12. tammikuuta 2015

Valopalloja... ja lumiukko!

Oikeaan talveen kuuluu mielestäni riittävästi lunta ja sopivasti pakkasta. Välillä sen verran suojakeliä, että voi muutaman lumilyhdyn ja lumiukon pyöräyttää. No, totuus ainakin täällä Etelä-Suomessa on nykyisin toisenlainen, pari päivää lunta ja sitten taas vettä ja loskaa...

Päätin siis tehdä lumipalloja, joista on iloa enemmän kuin hetken ;)


Tarvikkeet ovat hyvin yksinkertaiset: pieniä ilmapalloja (vesi-ilmapalloja), Erikeeperiä, vettä ja villalankaa. Tämäkin idea löytyi Taika -lehdestä 1/2015.




Erikeeperiä laimennetaan vedellä (1 osa vettä/2 osaa liimaa), villalankaa uitetaan liimassa, puristellaan sormien välissä enimmät pois ja kieputetaan ilmapallon päälle ristiin rastiin. Pallojen annetaan kuivua rauhassa seuraavaan päivään. Sukankuivausteline on tässä hommassa kätevä apuri!



Kovettuneiden lankapallojen sisällä oleva ilmapallo puhkaistaa ja vedetään pois. Nämä pallot näyttävät aika kivalta valosarjan kera lasimaljassa.

Jatkoin askartelua, koska pitihän se lumiukkokin saada...



Maalasin 3 palloa gessolla, jota oli ostanut edellistä projektia varten. Liimasin pallot päällekkäin kuumaliimalla. Alimmaiseen palloon leikkasin aukon ledituikkukynttilää varten. Porkkananenän, napit, silmät jne. kiinnitin kuumaliimalla.


Aika hauskan näköinen veikkonen tästä tuli =D




Illat ovat vielä pimeitä pitkään, mutta tänään päivällä paistoi aurinko ja pakkasesta huolimatta tuntui miltei keväiseltä!
-Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!