sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Lasikoruja ja kylvöpuuhia

Pari viikkoa sitten olin lasikorukurssilla. Siellä tehtiin koruja Bullseyen sulatuslaseista. Olen osallistunut vastaavalle viikonloppukurssille pari kertaa aikaisemminkin, joten tiesin jo vähän, mistä on kysymys. Näitä koruja kun ei voi tehdä kotona. Tai siis toki voi, jos investoi lasinsulatusuuniin.

Eilen hain sulatetut korut ja samalla liimailin niihin korupohjia yms. Hämmästys on joka kerta yhtä suuri, kun näkee uunista tulleet korunsa. Ne nimittäin muuttavat aika lailla muotoaan uunissa ;)


Lasikorujen tekeminen on aika yksinkertaista. Lasiveitsellä leikataan laseista halutun kokoisia ja muotoisia paloja ja ne liimataan lasiliimalla päällekkäin. Laseja on tietysti erivärisiä ja joissakin niistä on valmiina kuvioita ja muita "erikoistehosteita". Lasien väliin voi laittaa myös mm. erikoispaperia, josta voi leikata kuvioita. Mahdollisuuksia on monenlaisia, mutta perustekniikka on yksinkertainen ja nopeasti opittavissa. Sitten vaan korut lasinsulatusuuniin ja jännityksellä odottelemaan lopputulosta!


Sulatettuihin koruihin liimataan korupohjia ja -lenkkejä käyttötarkoituksen mukaan. Liiman täytyy olla vahvaa kaksikomponenttiliimaa. Lasien väleihin voi jo ennen sulatusta laittaa ripustuslenkkejä ns. kanthal -langasta, joka on korkean lämpötilan kestävää rautalankaa.


Tällä kertaa korujeni värisävyt olivat tällaisia ^. Edellisellä kerralla syntyi mm. oranssia ja tummasävyistä sarjaa:


Sitten niihin kylvöpuuhiin. Päätin kerrankin olla ajoissa eli laittaa pääsiäisheinät kasvamaan niin, että niistä on iloa pääsiäisenä ;)

Ensin syödään jälkiruoka....


...ja sitten kylvetään siemenet jälkiruokamaljoihin!



No, päätin kuitenkin vähän tuunata lasimaljoja huopapupunauhan ja kaksipuoleisen teipin avulla. Sitten vaan odottelemaan kasvun ihmettä!

-Sirpa

4 kommenttia:

  1. Kauniita koruja olet tehnyt!!
    -sirpa-

    VastaaPoista
  2. Onpa toinen toistaan upeampia koruja :) Ihana idea tuo pupunauha. Mistä ostit? terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo pupunauha on niitä alekorilöytöjä, joita minulla on kaapit pulloillaan ;) ongelma on se, että yleensä en näitä löytöjäni löydä/ muista silloin, kun niille olisi käyttöä...mutta en tosiaan muista, mistä ja milloin se on hankittu!

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!